RSS

GOOGLE TRANSIT A REUS

06 Aug

Això de GOOGLE TRANSIT A REUS potser no us digui gran cosa. Potser si os pot dir una mica més si us dic que GOOGLE TRANSIT A TARRAGONA no existeix encara. Si amb això no hi ha prou us diré que tampoc existeix encara GOOGLE TRANSIT A LLEIDA. O GOOGLE TRANSIT A FIGUERES. O GOOGLE TRANSIT A GIRONA. Tampoc existeix encara GOOGLE TRANSIT A TERRASSA.De fet per no existir encara no existeix ni GOOGLE TRANSIT A BARCELONA.(des del 28 d’octubre de 2010 aquesta afirmació ja no és correcta!)

REUS ÉS EL PRIMER LLOC DE CATALUNYA ON EXISTEIX GOOGLE TRANSIT. I només hi ha cinc llocs a tot l’estat: VALÈNCIA, ASTURIAS, PAMPLONA i TENERIFE.

BARCELONA, MADRID, TARRAGONA seran capitals del que vulguin. REUS, sense ser capital oficial de res, ha demostrat que la seva gent té molta empenta. De fet totes les altres ciutats que tenen GOOGLE TRANSIT a l’estat són capitals de provincia. REUS no només ha demostrat que quan se li deixa pot estar per damunt de ciutats com TARRAGONA, BARCELONA i MADRID. De fet REUS pot ser la única ciutat de tot l’estat que sense ser capital de província té un servei de GOOGLE TRANSIT. Cosa que mai va tenir la IMPERIAL TARRACO i que si algun dia té TARRAGONA serà desprès de REUS. Hi ha capitals imposades pel pes de la història i hi ha capitals que ho són encara que ningú ho vulgui reconèixer.

Com potser ja sabeu els residents a Reus, REUS TRANSPORT és un servei on la tecnologia té un paper molt important. Jo sempre he tingut aquesta sensació però no li havia donat importància perquè no sabia com estava la situació fora de Reus. Sembla ser que Google, gràcies a aquesta aposta de REUS TRANSPORT ha estat capaç d’oferir aquest servei a Reus.

El serveis consisteix, segons el que m’acabo d’assabentar, en saber com anar d’un lloc a un altre de Reus en transport públic. Tu ries els llocs i GOOGLE TRANSIT et diu les línies que has d’agafar i, OJO AL LORO, quan passen els busos!

En el mapa següent es veu com podríem anar de l’estació de trens a l’estació de busos.

Si voleu triar altres trajectes feu click en l’enllaç de sota del mapa (VIEW LARGER MAP) i obrireu una pàgina web de GOOGLE TRANSIT. Amb el ratolí poseu el PIN VERD A a on voleu començar l’itinerari i poseu el PIN VERD B on voleu anar. També podeu triar hora i dia.

El més genial de tot és que com abans d’existir aquest servei la gent de Reus ja coneixem Reus i sabem com moren’s podem veure que ens diu aquest servei i comparar-ho amb el que nosaltres fem. I jo pel que he vist el que diu GOOGLE TRANSIT i el que faig jo no coincideix! Així, per mi és important que quan he d’anar a algun lloc jo agafi el bus el més a prop d’on estic. Després si no em deixa massa prop d’on vaig, doncs mala sort. Amb Google Transit se’ns donen recorreguts que ens poden deixar a propr d’on anem però on la parada de sortida no està al costat d’on partim. Mirant això a casa amb l’ordinador té certa gràcia però mirar-ho a un smartphone deu ser genial.

Per cert aquest servei de GOOGLE TRANSIT també abarca evidentment l’AEROPORT DE REUS. Sort, doncs, que és de Reus, perquè si fos l’AEROPORT DE TARRAGONA, el GOOGLE TRANSIT tampoc l’hauria arribat.

He estat mirant a nivell mundial i n’hi ha molts pocs llocs on s’ofereixi el que s’ofereix a Reus. De fet quan els turistes vagin a google maps i mirin com sortir de l’aeroport de Reus cap allà on vaign veuran que surt el símbol de transport públic!

 
Leave a comment

Posted by on 6 August 2010 in Uncategorized

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a comment